vrijdag 4 juli 2014

Heen en terug C.V. 2014 Venray.

Licht "Bepakt" naar Limburg.
Het stond al lang op de agenda. Noordkop en Westfriezen velomobielen zouden gezamenlijk richting Venray (L) fietsen. Een tocht van alleen heen al zo’n 244 km....
Om 07:30 vertrok ik uit Hippo om in Enkhuizen (bij het Amerikaans restaurant wat niet genoemd mag worden J ) af te spreken met de andere fietsers. De regen kwam met bakken uit de lucht en dat rijdt toch anders. Jan geel stond er al, samen met Wim 2 die niet mee zou rijden maar ons even kwam “afduwen” . Snel kwam Arnold, Matthijs en George ook aan rijden. 
Jan lek. (zijn fiets :)
af en toe schuilen

veel bruggen
En George had net zijn 1e lekke band gehad. En dat zou niet de enige lekke band wezen. Jan Reus kon niet mee rijden en zo reden we met 5 velomobielen richting Limburg. 
Het was een prachtige tocht, die via de routeplanner van de fietsersbond  was uitgezet. Op de veluwe hadden we een twijfelmoment. De route ging over een fietspad wat vol met nieuw split-steen lag. We besloten een weg hiernaast te nemen. Dit bleek achteraf een gouden keus. Want op de terugweg reed Arnold op deze route in een gat. J .
 
ANWB helpt
Hierdoor knalde zijn veerpoot dwars door de bovenkant waardoor fietsen niet meer mogelijk was. We haalde op het einde nog 2 Engelse velomobielen in, volgepakt met tent spullen. Jan Geel had ook zoiets mee , alleen hij had alles binnenboord weten te houden.  Wij reden door naar onze BenB in Deurne . En dit was een van de betere BenB en absoluut niet duur.
B en B Deurne
Na Nog even snel wat versnaperingen te hebben gehaald … De volgende dag zou ik de 1 uurs race rijden en hoopte dan Jan v/d Steeg er was, zodat ik de stroomlijnkappen van hem kon overnemen. Je moet je leeftijd toch compenseren met wat aerodynamica. Helaas kwam die na de wedstrijd. De wedstrijd zelf was zwaar en ik reed op mijn hartslag. De baan was niet snel en ik ook niet … Toch eindigde ik in het middenveld. Niet gek met vooraf een klein toertochtje van 244 km.
Hierna was de er de mogelijkheid om een snelle ronde tijd neer te zetten. Ook hier kwam ik uit in het midden. 
Kon deze net niet bijhouden........

was niet de enige die moe was.
Het diner was keurig verzorgd en daarna mijn fietsmaten opgezocht die al (in de stromende regen) naar Deurne waren gereden) De volgende dag was het weer hetzelfde met iets meer buien met een moesson karakter.  Helaas wat lekke banden en een veerpoot die door de ANWB gerepareerd werd… Was ik om 22:15 uur thuis.  Totaal 568 km. gereden. CV 2014 was zeker geslaagd en volgend jaar komen we zeker weer.
Ook aan de kinderen was gedacht!

4 opmerkingen:

Jack zei

dat is mooi Cees, voor volgend jaar vind ik het ook een topper, als ik wat meer tijd had zou ik ook graag met de fiets zijn gegaan. Nu ging ik op het laatste moment heen. Groeten uit Grootebroek,
Jack

Mick zei

Hoewel minder tevreden blij jullie nog even gezien en gesproken te hebben. Mijn gesprekje, of beter gezegd zijn gesprekje, met Jan Geel was echt de opsteker van CV 2014 voor mij. Respect voor de mannen uit de kop(van NH)ploeg!

Wilco Pompert zei

Geweldig gedaan. Ik vind het knap. Heb ook nog even overwogen om vanuit Zaandam met de fiets te gaan, maar dit leek mij niet verstandig in verband met knieproblemen.

De Bobslee zei

Hallo Cees,

Toch nog een mooi resultaat ondanks de wat tegenwerkende omstandigheden!
En zoals je zelf vooraf al schreef: Meedoen is belangrijker dan winnen. De sfeer hebben jullie in elk geval helemaal meegepakt, en de tocht heen en terug is eigenlijk (bijna) net zo leuk als het hele gebeuren zelf lijkt me.

Groeten, Adri.