maandag 21 oktober 2013

Tijdrit L.E.L 2013

Marloes dr Stoffel in LEL 
Elke hobbel ken ik inmiddels op deze Kl&$3@Te dijk. En elk jaar komen daar hobbels meer bij :( De autoweg is al een paar keer opnieuw geasfalteerd.... maar op het fietspad liggen op sommige plaatsen nog betonplaten van het eerste uur, dat die dijk gemaakt werd!  Het fietspad op de afsluitdijk is stukken beter. Misschien een idee om hier een keer een tijdrit te houden :) ?  Geen gezeur en gewoon rijden! (zou mijn vader zeggen).
Matthijs met zijn "meiden" :)
Dit keer had ik de quest in Eric zijn aanhangwagen geladen . Dat scheelde me mooi 160 km. minder fietsen... Alla Wim S. :) dus aan de start gekomen. (De benen waren wat minder getraind en ik moest de volgende ochtend weer vroeg naar HHW fietsend te werk. ) Bij de start was het weer een feest van herkenning en stonden er weer prachtige velomobielen en ligfietsen aan de start. Waar onder de velomobiel (Stoffel) van Marloes, deze was prachtig geworden.
Aan mijn eigen velomobiel had ik weinig extra stroomlijning aangebracht dan de spiegels eraf en de voetgaten dicht. Verder had ik alles bij me (reparatie spullen en banden) want er lagen aardig wat scherpe steentjes op het fietspad. Als 6e werd ik weg gevlagd en het tempo zat er gelijk goed in, Boven de 60 km/h in het begin! Toch reed het niet lekker, windstoten en bobbels waren hier de oorzaak van, en al snel zakte de snelheid terug rond de 55 km/h op de heenweg. Bij het keerpunt moesten George en Martin vol aan de bak om ons te keren (bedankt mannen) Op de terug weg ging ik "de muis" voorbij die een behoorlijke snelheid had. (heb nog even gezwaaid :)  de eerste velomobielen met een lekke band reed ik ook voorbij. Waaronder Jeroen die mij op de heenweg had ingehaald.
Jeroen zijn fiets
Pech man .. maar ja ik moet het hebben van de snelle velomobielen... die een lekke band krijgen :) om boven bij de eerste te geraken. Wim dit keer had geen lekke band... en eindigde dus voor mij. Op de terugweg kreeg ik de snelheid niet meer boven de 50 km/h. Maar de quest is heel gebleven en ik eindigde mooi op de 10e plaats ... voor de snelste velomobielrijder op deze aarde
Sebastiaan een topper maar vandaag te verslaan :)
Sebastiaan Bowier (die reed met een "gewone"ligfiets ) Na de prijs uitreiking voldaan naar huis. Mannen bedankt voor jullie inzet op de L.E.L... volgend jaar de afsluitdijk?? :)
Winnaars Dames
Uitslag LEL 2013
Winnaars Heren

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hallo Cees,

Toch een goed gevoel? Je gemiddelde is in elk geval prima!
Lijkt mij een mooi resultaat in elk geval, en de volgende keer op de Afsluitdijk zou wel eens een goed idee kunnen zijn.

Groeten, Adri.