zondag 30 juni 2013

70 km/h in je Unterhose

Dik 70 km per uur in je onderbroek
Gisteren naar de uurrace voor velomobielen geweest op de RDW baan in Lelystad. Een feest van herkenning . En voor de organisatoren “petje af” dat ze dit nog konden organiseren i.p.v. cyclevision.

Met 6 man sterk reden we naar Lelystad. Matthijs, Jan & Jan, George, Remke en mezelf via de diverse aanhaakpunten, welke soms niet genoemd mogen worden J .  Lelystad begint zich qua fietspaden, langzaam te vormen maar het blijft lastig om hier de juiste fietsroute te volgen.  De fietspaden ontwikkelaar in Lelystad, is zeker geen fietser (of een super slechte J ).
Sluis en brug knardijk

In mijn GPS stonden 2 routes dwars door Lelystad of buitenom.  Omdat dwars door de stad zeker geen mooie route is, zijn we buitenom gegaan. Langs de Oostvaardersplassen. Regelmatig kwam er van achter een brul J of wel goed reden.  We reden via de sluis en het bruggetje via de knardijk naar de RDWbaan.  Op een lekke band van Jan G. zat alles mee.
kantine of jury ruimte?

Aangekomen op de RDWbaan hebben we eerst maar een kop koffie gescoord in de kantine. Sommige kwamen bij ons langs om huntransponder en wedstrijdformulier in te vullen. Door het raam konden we ze verwijzen naar een kampeertentje op de baan. De kantine was toch een betere lokatie geweest hoor ;) .
voorbereidingen

Voor de uurs race waren er nog test ritten met de experimentele snelheids velomobielen maar die hadden veel last van de harde wind. Zodat er geen spectaculaire snelheden werden gescoord. Bij de uurs-race waren het wedstrijden in een wedstrijd.
ieder zijn eigen race

Vele gingen voor hun eigen record. Zoals Wim Schermer en Remke Geldermans waar wij de “supporters” van waren. Prima gedaan mannen!   De winnaar was Daniel Fenn die een gemiddelde reed van 69 Km/h in een uur tijd (in zijn onderbroek :). Hij reed dus vaak, dik boven de 70 km/h. om dit gemiddelde te halen. “Hier staat ook geen maat op , petje af “
Daniel afgevlagd

Het is een prachtig gezicht als je in de voorbereiding naar de race ziet, hoe de adreline van deze man door zijn lijf heen giert. Ketting vliegt eraf bij het inrijden, diverse lekke banden. Heen en weer gevlieg omdat hij nog niet gereed is.  Ik denk zelf als hij zijn voorbereiding goed en compleet uitvoert, kan hij nog  sneller. Maar het is leuk om naar te kijken (En heel herkenbaar) . Na de prijsuitreiking zijn we weer via de zelfde route naar huis gereden. Nu via bataviastad  en zijn parkeerplaatsen, zodat we niet door de wijken van Lelystad hoefden. Bij Checkpoint Charlie (halverwege de dijk) zouden we gebak en koffie doen maar helaas was dit restaurant weer gesloten. Zodat we naar een bekend Amerikaans restaurant in Enkhuizen reden.

Na 195 km. was ik weer terug op Wieringen. Het was een leuke dag.
Klein maar heel snel
 
Gedeelte van startveld
uitslag

De winnaars
 

2 opmerkingen:

Magic Bullet zei

...na 195km was ik weer terug op Wieringen. Stiekem toch ook best een prestatie.
Leuke foto's van een leuke race.

De Bobslee zei

Ook dit verslag was leuk om te lezen, en ik ben het met Magic eens, inderdaad een mooie prestatie om even 195 km weg te trappen op 1 dag!

Groeten, Adri.