zaterdag 1 juni 2013

2 nieuwe velomobielen richting NH.


Een tros velomobielen bij de velotilt.
Vandaag was het zo ver. Ik kon mijn nieuwe Quest ophalen uit Dronten. Vanaf Hippo richting Enkhuizen, reed ik in de motregen. Lekker hoor..Grrr.. deze Quest net gepoetst en in de was gezet. In Enkhuizen was het verzamelen bij een Amerikaans restaurant waar de naam niet van genoemd mocht worden J . Gelijk maar even een uitsmijter (kaas bacon), jusdorange en capacino (voor 1.95€) naar binnen gewerkt (heel gezond Willem : ) En uiteindelijk vertrokken we daar met 5 velomobielen richting Dronten. Via de buitenkant van Lelystad ging dat prima. Je kon  precies zien wie er met dikke banden reden want de 180 graden bocht bij de haven werd niet door iedereen ineen keer genomen.
Verzamelen bij USA restaurant wat niet genoemd mag worden :)
Bij Velomobiel.Nl in Dronten aangekomen was het aardig druk en stond mijn gloednieuwe Quest al gereed. Bij de proefrit bleek de ketting op de kleinste tanden, te zagen wat niet erg geruststellend klonk. Gelukkig is Ymte van dezelfde grootte en gewicht en reed er ook een stuk mee en zag dat de ketting te lang was.
Laatste controle
Na het inkorten v/d ketting , nog de banden opgepompt en was de rood-witte Quest 665 gereed voor vertrek naar Hippo. Na de koffie (prima verzorging van de mannen daar) reden we met zijn zessen terug.
Remke met zijn nieuwe QuestXs 70
Remke Geldermans uit Heerhugowaard had ook een splinternieuwe QuestXS gekocht en wilde met ons terug rijden. Geen probleem en met zijn leeftijd haalt hij de gemiddelde leeftijd aardig naar beneden. We hadden alleen tegen hem vergeten te zeggen dat we op de dijk ons eigen tempo gingen rijden, en op het eind op elkaar zouden wachten. Halverwege de dijk zag ik zijn hoofd aardig rood opbollen onder het groene mutsje. Maar ja…. de oudere jeugd van boven de 65 … moet je ook gewoon laten gaan..  Dat zijn ook echte velomobiel veteranen J
Waren niet te stoppen :)

Na de LEL dijk zijn we nog even bij de werkplaats van Jan en Wim aangegaan.  En het is een “plaatje van een werkplaats” wat een verschil bij de vorige werkplaats. Hier staat alles geordend . complete verfmengmachine, spuit en droogcabine, zagerij en kantoor. De velotilt stond daar strak gepoetst en ook de fiets zelf stond op een in hoogte verstelbare werkbank. De inwendige mens werd ook niet vergeten.  Grote appelflappen met koffie en frisdrank. Goed voor elkaar mannen!! Bedankt. Met zijn alle nog even op de foto en hierna reed ieder zijn eigen kant op. Ik Ging met ja Geel mee richtig Oostwoud en Hippo.
 
 
 
Prima geregeld voor de inwendige mens
 
 

In Middenmeer (Pe zijn dorp) reed ik op de Brugstraat en niet op het fietspad, toen er een politiewagen mijn tegemoet reed.. En jawel hoor.. piepende banden en in mijn spiegels (met rode kappen) zag ik dat Oom Agent was gekeerd en achter mij aankwam. … In gedachte zag ik een bon alweer aankomen… Hij haalde mij in.. stopbordje ging aan.. Ik reed toen maar het fietspad op… En Stopbordje ging uit.. Politie wagen keerde .. en de agent gaf mij nog even een dikke duim omhoog.. En reed met een glimlach op zijn gezicht weg… Pak van mijn hart.. En er bestaat toch nog aardige agent in de Wieringermeer J  De rest van de rit is zonder problemen verlopen en mijn nieuwe Quest staat nu mooi thuis…
Iedereen bedankt met name velomobiel.nl voor de service en Jan en Wim voor het gastvrij onthaal.

4 opmerkingen:

Quezzzt zei

Bocht bij de haven ? Bedoel je bocht na de brug ? ;-))

Die kun je wel met dikke banden in 1 rijden...dat is de weg naar mijn werk, deed het dagelijks :p

George Q496 zei

Cees,
gefeliciteerd met je nieuwe fiets
heel veel veilige km er mee
kleuren vallen goed op :-)

George

De bobslee-Strada 119 zei

Dag Cees,

Mooi verslag, proficiat met je nieuwe aanwinst! Veel veilige en plezierige kilometers toegewenst.

Groeten, Adri.

Wilco Pompert zei

Gefeliciteerd met de nieuwe Quest. Nederland wordt steeds mooier.