woensdag 25 juli 2012

Batterij-verlenger Edge800 & GSM

De fiets GPS Garmin Edge800 bevalt prima, ik heb nu diverse Topografische kaarten erop geladen (wel apart erop gezet zoals OSM , City Navigator Europa NT, onroute, fietstopo Benelux,) maar de edge800 heeft er totaal geen problemen mee. De bediening is vrij makkelijk en is helemaal op de aktieve fietser in te stellen. Geheel naar eigen wens, ook het uitlezen van de data is heel overzichtelijk via Garminconnect (zie afbeeldingen)
Uitlezen Edge800 via Garminconnect
Het enige waar ik nog wel problemen mee had was de batterij. Deze gaat gem. 15 uur mee bij normaal gebruik en verlichting. Bij fietsvakanties is dat tekort omdat je ook niet overal de Garmin kan opladen via een PC of een stopcontact.
Ik heb via het internet gezocht naar een powerpack en kwam bij deze uit. http://www.gomadic.com/garmin-edge-800-portable-aa-battery-extender.html
Niet duur en er gaan 4 AA (oplaadbare)batterijen in die het vermogen behoorlijk opkrikken terwijl je de Garmin normaal kan gebruiken. De schatting is zo’n 3 x langer. Op de connector kan ook een andere plug worden gezet, zodat hij ook voor de GSM past en het gebruik behoorlijk kan verlengen. Voor mij is deze batterij verlenger een blijvertje.

1 opmerking:

Quezzzt zei

Conrad.nl heeft een keur aan modelbouw batterypacks die velomobiel.nl ook gebruikt als velomobiel accu.

Zijn vaak duurder dan jouw oplossing maar bevatten ook flink meer capaciteit voor langer gebruik. Zo heeft 10x 3700 mAh natuurlijk capaciteit dan 4 x ongeveer 2000 mAh.

De aansluiting is enkel kwestie van stekkertjes eraan maken. Ikzelf gebruik de standaard bij veel navigatie apparaten geleverde USB 12 v auto(sigarettenaansteker)stekker aan de batterypack maar 12 v gevoede USB verdeelkastjes zijn ook veel in gebruik in velomobielen las ik wel. Is handig omdat er dan meer USB apparaten tegelijk aan kunnen.

Maar een leuke en goedkope oplossing is dat Garmin batterij houdertje wel.