dinsdag 17 april 2012

Techniek, sport & Opleiding


Vandaag een artikel in de krant over onderwijs en techniek. In de komende jaren gaan er veel techneuten met pensioen. Als we nu niet investeren in technisch onderwijs dan komt er een behoorlijk tekort aan technische vaklui in de toekomst. De jeugd is tegenwoordig minder enthousiast om een baan in de techniek te kiezen. Bepaalde jongelui hangen liever rond dan dat ze voor een technisch vak gaan. Wel jammer… want wat is er mooier dan zelf te kunnen repareren en te bouwen in de techniek. Jongelui enthousiasmeren voor techniek. Dat is onder andere het doel van de vele workshops en vakcolleges o.a genoemd in dit artikel. Maar heeft ook te maken met beleid , verdwijnen van L.T.S (lagere technische school) M.T.S (middelbare technische school) hebben er voor gezorgd dat er veel technische leerlingen niet goed meer werden opgeleid.
Zelf werk ik bij een technisch opleidings bedrijf Installatiewerk- noordholland . Samen met het bedrijfsleven leiden wij jonge techneuten op. In Den Helder , Hoorn en Heerhugowaard rijden praktijkopleiders van installatiewerk in velomobielen om hun sport (woon/werk) en technische opleiding te combineren.

Uniek is het zeker . Wij gaan er in ieder geval wel voor . …nu ons ministerie nog.

5 opmerkingen:

Bram Smit zei

Cees
Als oud-LTS er en MTS er is me dit uit het hart gegrepen.
Succes met je missie !!

Velomobiel 412 zei

Dag Cees,

Een mooie foto.

Groet Matthijs

Katinka Fransman zei

Hoi Cees
Je bent weer in de fiets gekropen lees ik Alles weer goed met je voet? Mij te hoog om de bollen zo te kunnen bekijken. Als je nog kilometers wilt maken aankomende zaterdag de ronde van Noord Holland met verschillende opstap plaatsen. Grootste ronde 160 km. W.s te druk voor jouw snelheid

Groet, Katinka

Groet, Katinka

Cees zei

Jouw fiets moest er natuurlijk ook bij Matthijs.

Alles is goed met de voet Katinka. De ronde van NoordHolland is voor mij te massaal. Bij mijn vorige quest is er tijdens zo'n grote ronde nog een racefiets van achter op geklapt. Hou de scarabee heel .

Groet Cees

Willem zei

Hoi Cees,
Het is te triest voor woorden maar ook het aantal (leerling) bedrijfs-auto monteurs is aan het uitsterven; dit wordt echt een groot probleem waar men niets aan doet en die auto's hebben we toch echt allemaal nodig.