woensdag 6 januari 2010

Velomobiel Winterrit


5 januari 2010 Winter in de Noordkop een Velomobiel Winterrit van Hippolytushoef naar Hoorn. Zag op de blog van Pe dat hij het weer gaat proberen om te fietsen met dit winter weer. Vandaag (5 januari) ben ik zelf ook weer in de Quest gekropen en het fietsen viel eigenlijk reuze mee. Het grote voordeel blijft toch dat je op 3 wielen rijdt, je slip af en toe weleens maar tov een gewone fiets rij je toch stabiel (als er maar niet teveel sneeuw ligt) De fietspaden zijn nog niet overal goed te berijden maar ik ging op die plekken de weg op. (In de krant stond vandaag dat de fietspaden niet meer gestrooid worden vanwege tekort zout) De mede weggebruikers hadden hier begrip voor. (Kunnen die vrachtwagens nu mooi op het fietspad rijden.) Het enige wat je nu niet kan inschatten is de rijtijd. De rijtijd op sneeuw bedekte wegen is niet in te schatten. Voor een recreatie tocht geen probleem. Minder leuk voor het woon-werk verkeer. Of je baas moet daar de lol van in zin. Of er zaterdag (naar Dronten)ook te fietsen valt wacht ik dan maar af. De link naar de video is hier te zien.

3 opmerkingen:

Jaap Laméris zei

Cees,

bedankt voor dit leuke verslag! kan je ook iets vertellen over de hardware en de software die je hebt gebruikt voor het leuke filmpje waar je je foto's en filmpjes heb verwerkt? Gebruik je een statief of iets dergelijks, of film je alles uit de hand?

Groeten uit Emmeloord.

Jaap

Cees zei

Dag Jaap,
Dit zit bij WindowsVista, windows moviemaker. Ik vind het niet moeilijk hier mee te werken. De opnames maak ik uit de losse hand met mijn fotocamera of mijn telefoon en plak dit later via de computer aan elkaar. Een filmpje geeft wat meer beeldvorming dan alleen tekst of een enkele foto.
Mvg Cees

Mick zei

De video ziet er goed uit en ook niet onbelangrijk: Zonder spelfouten !
Ik zag onlangs zo'n onberispelijk fijn getunede clip...Behalve: hoe zat dat ook weer met voltooid deelwoorden? Ach wat, ik plof maar wat neer!