maandag 21 december 2009

Onderhoud Quest, bovenkap eraf

Van het weekend door de sneeuw heen raggen zag ik niet zo zitten. Dus ben ik verder gegaan met het onderhoud. Zag er eigenlijk tegen op om de bovenkap eraf te halen maar er waren een paar kleine kraakscheurtjes achter op de staart. Ik kon er van binnen uit niet bij, dus de bovenkap moest eraf. De achterste inbusbout en schroef (waarvoor hij dient weet ik niet??) hoefde niet los.Tot mijn verbazing had ik binnen een half uur deze gedemonteerd. Het enige pijn moment was, het mes wat ik door de kit en mijn striping heen moest halen om de bovenkap eraf te halen.Nu kon ik gemakkelijk een plaatje glasvezel tegen de binnenkant van de staart plakken. Hierna de gehele binnenzijde van de quest schoon gemaakt. Hier en daar de elektrische bekabeling omrolt op slijtplaatsen (stuur) en bewegende delen (kantel mechanisme voorlicht, weer opnieuw ingesmeerd. Nachtje laten in harden en de bovenkap er weer opgezet (met siliconenkit) De hele operatie viel mij mee.

5 opmerkingen:

Wilfred Ketelaar zei

Heb je 'm ook weer mooi dicht gekregen (of moet dat nog)? Mijn VM (die ik in feb. 2010 krijg) wordt ook voorzien van stickers, en ik ben benieuwd wat voor impact het heeft als je de top er later weer af haalt. Krijg je alles weer mooi, netjes en waterdicht er op?

Mick zei

Mooie druppelvorm die Quest toch.En eindelijk weer iemand die iets durft met z'n fiets (anders dan door de sneeuw rijden alleen).
Ik geef me op als 'volger'!

kees van hattem zei

Beste Cees. Knap werk. Gaan we alsnog een service-punt beginnen ? De ruimte heb je al. Tot gauw. Groeten Kees.

Cees zei

Prima onderhouds weer aangezien dit niet zoveel voor komt zit een service punt er niet in. De boven-kap is gemonteerd met siliconen kit, het is mij behoorlijk meegevallen. De hele “ operatie” duurde ongeveer 5 uur over 2 dagen verdeeld (incl. onderhoud en lijmen glasvezelmat)

Mick zei

Nou lijmen..Ik neem aan dat je wel met 2 componenten ad gang geweest bent.Daarmee heb ik uiteindelijk m'n bracketbus met carbondoek weer in de aluminium trapaskoker kunnen fixeren maar dat doseren vd componenten komt heeel nauwkeurig!