zaterdag 6 september 2008

tijdrit texel & visserijdagen

Gisteren diverse velomobiel rijders tegen gekomen die richting Texel reden voor het open NL kampioenschap tijdrijden. Zelf komt deze rit voor mij te vroeg, de snelheid zit erbij mij al aardig in maar het inschatten …het nemen van de bochten en het inhalen (door kleine gaatjes) is nog geen gevoelswerk. Voor het ingaan van een bocht rij ik op mijn KM. Teller en komt de snelheid niet boven de 30 km. Uit. Bij een twee wieler kan je in een ideale lijn behoorlijk plat door de bocht, bij een 3 wieler zit je dan tegen het kantelpunt aan en wringt de fiets door de bocht. Ook het inhalen doe ik voorzichtig vanwege de breedte van de fiets. Deze techniek met gevoel en inschatting is opbouwend maar onvoldoende aanwezig om een wedstrijd aan te gaan… (Volgend jaar gaan we het proberen) Komt eigenlijk wel goed uit want dit weekend zijn de visserijdagen in Den Oever met “alles er op en er aan” met maandag de mooiste dag beginnend met de roeiwedstrijden.
Van de week kwam ik bij het grofvuil nog een oude fiets tegen. Houten handvaten geen licht of versnelling, oud leren zadel …. Ik vergelijk mijn fiets techniek op deze oude fiets maar met de Quest. Het is (nog) strompelend..... maar houd de fietsen wel heel :)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Cees,

Ik zie je iedere ochtend voorbij schieten naar Den Helder.
Ik ben degene die je bijna iedere ochtend tegenkomt op de balgweg.
In het verleden hebben we nog wel samen Tour de Lasalle gereden.
Ik ben ook wel geinteresseerd in een ligfiets of velomobiel, maar ben nog wat terughoudend.
Ik ben net je relaas tegengekomen over het aanschaffen van een Quest.
Leuk verhaal met de nodige haken en ogen zo te merken.

Voorlopig wens ik je veel plezier en veilige kiometers toe met je Quest.

Ik zie je van de week wel weer.

Peter Meijer

Cees zei

Hey Peter,
Wel grappig zo via het internet, zo ben ik ook aan deze fiets gekomen. Het ziet er waarschijnlijk niet uit zo smorgens op de fiets maar het rijdt echt goed, snel & comfortabel.
Tot morgen
Mvg Cees

sunrider nr16 zei

hej cees,
thnx voor je reakte

ik had je verhaaltje gelezen ja over je gedagte om de sunnie te testen en vervlgens meer geluk had met de quest, ik vind altjd wel leuk om je verhaaltjes te lezen op je blog, heb daarom maar ff toegevoefd ( of gelingt )

ik wens je veeeeeeeeel ligfiets plecier!!!

groetjes marcel,