zaterdag 4 februari 2017

Noordelijke Velomobiel Tocht 2017


Vorig weekend (29 januari 2017) ben ik samen met Jan Geel richting Groningen gereden, om daar de Noordelijke Velomobieltocht te rijden.. Start was bij Xander en er deden zo'n 22 diverse velomobielen mee. Het weer was koud,  bewolkt en miezerig.. toch was het een pracht tocht. Hieronder een video voor wat beeldvorming.
We zouden met 4 velomobielen richting Groningen fietsen.  Helaas konden George en Arnold niet mee maar volgende keer proberen we het weer hoor (Toertocht Texel?).
George was er toen nog bij
Dus met Jan Geel richting Xander waar we ook zouden overnachten. Matthijs kon door zijn werk niet meefietsen en de quest ging in de aanhanger, Wat later heel goed uit kwam..
De heen weg vlogen wij er over en tot het bordje Groningen.....
Paadje was niet te fietsen..
lagen wij 2 uur voor op het schema en zouden mooi op tijd bij Xander arriveren... Helaas ging het daar mis. We reden daar op een paadje waar de banden goed in weg zakte.. We besloten terug te gaan en op het moment dat Jan de weg op draaide brak daar zijn ketting. Het was rond de 0 graden, we stonden daar op een winderige dijk en de ketting vroor bijna aan jan zijn handen vast. Toch kreeg hij het voor elkaar om tot twee maal aan toe de ketting aan elkaar te zetten.. En hoe... met zijn 75 jarige leeftijd dook hij keer op keer .. op de kop in de koude quest. Ik heb echt bewondering voor die man.. maar door allerlei eigen modificaties in zijn fiets. (ketting loopt niet door buizen) kon hij met een slag in zijn ketting niet fietsen.. Toen hebben we de hulptroepen maar gebeld (Matthijs met aanhanger en Xander voor het zoeken)
Zodat Jan zijn fiets naar Groningen werd vervoerd en ik alleen door kon fietsen.
Daar kon hij bij Xander in een warme werkplaats zijn ketting wel uit de draai krijgen. Op de terugweg dacht Jan dat het zware fietsen door zijn ketting kwam.. en bij Franeker kwam hij er achter dat hij een leegloper had en achter een zachte band had..
Al met al een pracht weekend , zodat die kettingproblemen snel vergeten zijn..
Jan, Xander en iedereen die heeft meegeholpen en gefietst hartelijk dank.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Dag Cees,

Weer even lekker genoten van een leuk filmpje! Bedankt!

Groeten, Adri.