donderdag 29 december 2016

Mistige Oliebollentocht 2016 met alles erop en eraan!


Woensdag 28 december gingen wij (mijzelf en de terrible twins Jan Geel en George Krug van de velomobiel NH)  naar InterCityBike in Dronten, om de OBT16 te fietsen.
Het was bij MacDonalds Enkhuizen verzamelen  en voor die tijd was er niets aan de hand.. Prachtig fiets weer geen wolkje aan de lucht, licht vriezend weer en bijna geen wind.
Er waren dit keer geen aanhakers en na wat warme koolhydraten  bij M. reden we met zijn drieën richting  “de dijk”  … Ik weet niet wat wij verkeerd deden… want direct op de dijk begon de mist dicht te trekken…  Met amper zicht reden we richting Lelystad .. en voor dat we aan de overkant waren.. 
terrible twins
Hadden onze “terrible twins” elk al een lekke band (F-lite) verwisselt.  Dit zou in totaal nog 7 keer gebeuren.. (Gelukkig waren mijn Scredda banden niet lek te krijgen) Hierdoor waren wij wat later ..maar... konden nog aansluiten bij de start van de oliebollentocht vanuit InterCityBike in Dronten.
Het was weer een feest van herkenning , er stonden daar +/_ 200 velomobielen gereed om de lange of de korte versie te rijden.
Onze "Muis"
Dus  Effe snel een bak koffie achterover , (“Muis” nog even gezoend) en toen achter de meute aan.. Bij de kruispunten hier en daar …. de verkeersregelaar uitgehangen.. En bij de splitsing .. lange / korte route … 
De korte route genomen… (had ik  meer tijd om andere velonauten te spreken bij de stop) De stop was bij FlevOnice en was blij dat we daar rap waren”.. want … door de mist rond het vriespunt … was het aardig “fris” ..

Er moesten daar wat pullen koffie en chocolademelk bij gehaald worden.. en niet iedereen kon zitten maar toch knap geregeld om zo’n grote groep van de nodige versnaperingen te voorzien.
Terug naar InterCityBike in Dronten waren er heel wat die met de lange versie waren begonnen maar eindigde met de korte rit.. Dit alles had met de mist te maken… de omgeving zag er hetzelfde uit.
Het zou een vurige finish worden .. onthaald worden de met warmte van een vuurkorf.  In de  werkplaats waren lange tafels neergezet, zodat daar later de soep en de oliebollen genuttigd konden worden. Misschien dat de oliebollen wat later kwamen of dat de meeste te vroeg terug waren … Er bleven genoeg oliebollen over…
Wij bleven daar slapen en hadden dus genoeg soep met bollen….  Ook andere versnaperingen zoals bier, wijn chips enz.. had InterCityBike keurig geregeld.
Ook moesten er wat banden geplakt worden door de T.T.
Petje af voor de organisatie !  De OBT 2016 gaat te boek als Mistig maar… wel met alles erop en eraan op de kosten van InterCityBike.. Klasse!!
Ymte Bedankt!


1 opmerking:

De Bobslee zei

Mooi verslag Cees! En leuk die rode draad.....F Leks....