maandag 30 maart 2015

Naar ligfietsdag Dronten


Een 200 km. fietsrit vv.
Afgelopen zondag naar de ligfietsdag in Dronten, bij Tempelmanen intercitybikes geweest. Op de diverse blogs waren dagen van te voren de overlast van het weer te lezen. Als “woon-werk” fietser besluit je meestal op het laatste moment . En het weerbericht liet (die dag) zien dat  smiddags de wind zou aantrekken. Dus om 07:00 uur in de fiets gestapt en rustig richting Enkhuizen gereden waar eventueel nog meerdere velomobielen bij M zouden staan. Helaas was ik daar de enige en Willem was daar al voorbij gereden. 
Pontons in afwachting.
Langs dijk lagen een aantal pontons te wachten met super grote windmolen onderdelen. De wind viel mee en tot Dronten geen regen gehad. Bij Ligfietsshop Tempelman aangekomen was de opkomst wat minder dan verwacht. Willem (Vierbergen), Marloes en Theo, Ymte en familie en wat andere liggers waren al aan de koffie.
Alles prima geregeld

Kon mooi aanschuiven bij Willem die daar zijn eigen krachtvoer zat te consumeren (heb het ook geproeft en was heerlijk)
Willem genoot van zijn krachtvoer :)
 en later daar de werkplaats/winkel verkennen. Alles was keurig geregeld. Heb ook met Ymte zijn DF XL gereden. (Wij hebben ongeveer dezelfde lengte) En dat viel niet tegen. Het fietst en voelt direct vertrouwd. Het is het overwegen waard om over te stappen. 
Maar aangezien mijn quest net nieuw is kan ik mooi nog even wachten met kopen (En het thuis laten inweken) En wachten op aanvullende accessoires (kap), stroomlijnkappen en de recensies van andere fietsers.
Start toertocht in de regen
 De toertocht heb ik niet gereden omdat ik anders in het slechte weer in de namiddag terecht zou komen. Op de terug weg met Willem meegereden die een toeristische route via het Lelystadse bos ging rijden. Was daar nog nooit geweest (achteraf Willem ook niet J ) Bij M in Enkhuizen weer gestopt en zijn we vanaf daar apart gaan rijden naar huis.
Achter Willem aan.
De wind begon steeds harder te waaien, ook slagregens kwamen ertussen door. Langs de N240 (Zwaagdijk -  Medemblik) ligt een noodfietspad, Daar had mijn velomobiel het even moeilijk. Een kombinatie van slagregens en harde wind gleden mijn voorwielen steeds weg… Wie dit soort noodfietspaden heeft gecreĆ«erd heeft zelf niet gefietst want er viel met dit weer niet op te fietsen.. 
gevaarlijk bij regen en harde wind
Dus maar over de weg richting Hippo. Maar toch een leuke dag gehad … volgende keer een ligfietsdag met wel mooi weer. 

4 opmerkingen:

Quezzzt zei

Dat "bos" was dat toevallig het strookje bomen langs het spoor ( deel van mijn woon-werk route ) of hebben jullie echt gedwaald in het zuigerplasbos ( whats in a name :-)))

Cees zei

Wij zaten echt in een bos, reden op smalle (schelpen)paadjes. Maar we zijn toch op de dijk gekomen :)

De Bobslee zei

Hoi Cees,

Ook jij bent over naar de DF dus...... Ik ben benieuwd hoe de fiets aanvoelt, in juni ga ik proberen.

Groeten, Adri.

Cees zei

Dag Adri, het kan zo maar gebeuren dat ik over stap maar... wat compleetheid aangaat (het totaal plaatje) is Ymte een inhaalslag aan het maken. (Krijgt ook een eigen werkplaats) tot nu toe is de quest completer en goed genoeg en kan ik het mooi afwachten :)