woensdag 31 juli 2013

Vakantie Quest (met opbergvakken)

Opbergvakken worden gemonteerd.
Deze bouwvak. zijn er al diverse vakantieritten gemaakt.
o.a  gisteren rondje Texel en vandaag naar Dronten voor een op en neertje.
George Krug (met andere rood witte quest)  werd netjes begeleid door Jan, Matthijs en mij om spullen te gaan halen in het Mekka van ligfietsland. (bij velomobiel.nl).  
"Leman" start bij Jan.
Zag dat Matthijs het in 2 uur gedaan had  J maar zelf ging ik om 07:45 uur weg en was om 17:00 thuis. Een stukkie fietsen van weer 192 km.  De  vakantie stops waren bij Matthijs, Jan Geel, Velomobiel.nl , snackwagen op de dijk, Jan Reus …..en diverse sanitaire stops onderweg . J . In Dronten is altijd weer wat nieuws te zien. 
Dubbele achterband
Zoals een quest met een dubbele achterwiel met band (Tegen klapband bergaf) of de nieuwe carbon opbergvakken die Eva aan het uitpakken was en die ze bij mij gelijk mocht monteren. Het was net wat ik tekort had in de quest .. opbergvakken.. 

Bij lange vakantie en woonwerkritten zit ik soms (ommeheen) helemaal volgepropt met spullen. Met deze nieuwe carbonopbergvakken voor de 2 wielkasthouders wordt het mee te nemen materiaal goed verdeeld en kan er meer mee worden genomen. Geen probleem bij het in en uit klikken en fietsen gaf ook geen probleem.  Dit is een welkome aanvulling voor de quest.
Zodat George eigenlijk zonder spullen en ik met gemonteerde opbergvakken weer terug reden.

“Mekka” daar is altijd wat te doen . 
Rondje Tessel Bierbrouwerij

Rondje Tessel overal vuurtorens


8 opmerkingen:

De Bobslee zei

Dag Cees,

Goed bezig, je maakt veel kilometers. Die vakken zien er handig uit, kun je misschien nog een paar foto's van plaatsen als ze in gebruik zijn?
Lijkt me in het woonwerkverkeer vooral handig voor spullen als reserve banden, kleding enz. zodat dat niet naast/achter je in de fiets ligt.

Groeten, Adri.

Corn-Dolly zei

Ik heb geen ervaring met spullen voor de wielkast plaatsen. Niet echt nodig.
Marloes heeft daar twee bidonhouders zitten in de QXS. Daar kunnen gereedschap bidons in van BBB.

De vakken op die plek hebben soms twee nadelen bleek toen zij die ook wilde hebben.
Grote schoenen bij gebruik van niets SPD pedalen kan het voor sommige mensen lastig uitklikken zijn. De platen moeten iets naar binnen geplaatst worden. En dan nog is er niet voldoende ruimte om de voeten te bewegen voor sommige rijders.

Tweede nadeel is dat je spullen via de voetgaten moet in/uitladen. Afhankelijk wat dat is...het rechtergat zit een vieze ketting waar het langs moet.....niet fijn.

Die dubbele banden...mmm...waar heb ik die vaker gezien? Oh de DuoQuest. MAar niet zo dicht bij elkaar. Ik kan me nog een project met een zijspan herinneren die met Parijs-Dakar mee wilde doen.
Hij sneuvelde al in de proloog naar Marseille. De banden raakt elkaar door vervorming, werden warm en....klapte kapot! :-(

Wim zei

Op 22 juli heb ik op mijn blog het volgende geschreven over die dubbele achterband:

Twee velgen met twee banden, maar gespaakt als één wiel. Op de plek waar geen spaken zitten, waren in de spaakgaten dwarsverbindingen aangebracht zodat de twee velgen goed aan elkaar vast zouden blijven zitten. Mocht je een klapband krijgen, dan heb je nog een band over ;) aldus Theo. Of zou dit toch stiekem iets zijn voor tijdens een race....?
Volgens Johan Vrielink zaten de velgen te dicht bij elkaar en dan zouden de wangen van de banden juist kunnen beschadigen door de wrijving die daar dan zou kunnen ontstaan.

@Theo: Johan vermoedde dus ook al zoiets.

Peter de Rond zei

Die plekken heb ik al gebruikt bij de tochten naar Giessen. Maar ze zijn lastig te bereiken, dus eigenlijk alleen geschikt voor spullen die je niet snel nodig bent, reserve materiaal dus. Maar erg handig, omdat je ruimte over hebt waar je zit.
Zelf had ik tasjes gemaakt en die bevestig voor de wielkast, ik meen dat Klaas de Jong die plekken ook hiervoor gebruikte met zijn lange tochten.

Cees zei

Theo,
In en uit klikken , bij mij geen probleem. maat 43/44 :) maar je kan ook boven de vakken uitklikken. Dat kan iedere schoenmaat aan :)
Deze zijvakken zijn voor mij ideaal. Spullen zoals opvouw.banden, gereedschaptasje, pomp (die nu door de hele fiets slingert) blijven voorin. Zodat bij een bepakte fiets, je niet je hele quest hoeft uit te ruimen. Die liggen aan de kant v/d ketting.

Cees zei

Adri, Volgende week zal ik wat meer fotos nemen.(ook van de beladen vakken) Dan is de quest geheel belijnt en beletterd. Anita vond de schetsen... opvallend lelijk...

menno58 zei

Hallo,
Ik heb al een jaartje de vakken in gebruik en heb er veel plezier van.
Er is wel een nadeel:
Omdat er geen bovenkant aan zit kan hetgeen er in zit uitvallen als je iets te hard over een hobbel heen rijdt.
Ter zijner tijd moet ik daar nog wel wat aan doen.
Dit ter aanvulling van jullie enthousiasme.

questikel zei

Ik heb de voorvakken ook laten aanbrengen in mijn Quest. Met mt 48 heb ik geen probleem met uitklikken gehad. Inderdaad voor spullen die je weinig gebruikt. Kleinverband spul, Ipad en dergelijke.
Nadeel je kunt ook teveel meenemen ☺

Hgr Peter