zondag 14 oktober 2012

L.E.L 2012 (KEERPUNT met VIDEO)


Zondag 14 oktober was de tijdrit voor Velomobielen en ligfietsen (er zat zelfs een kleine bukker bij) Het was zwaar bewolkt met harde wind. Geen makkelijke tijdrit dit jaar wat het weer betreft.
Door dat mijn kop vol zat en ik de laatste weken alleen woon-werk kon rijden had ik besloten maar als toeschouwer naar het keerpunt te gaan. Onderweg naar Enkhuizen kwam ik George “achterop”  en zo reden we samen langs de Westfriese-dijk naar het keerpunt. Onderweg kwamen we op de smalle dijk nog 2 amazones tegen, die gelukkig afstapte om hun paarden langs onze Quest te loodsen. (Was spannend want we konden geen kant op)
na Koffie te hebben gedronken bij McDonald’s, reden we naar het keerpunt waar Kees en Andre al stonden te wachten. Later kwam Martin nog aanlopen (wel verbaasd want die komt normaal ook altijd fietsend).
 
Het duurde lang voordat de eerste rijder bij het keerpunt was. Het was 13:40 en ik belde Wim maar op hoe de stand aan de overkant was en dat ik niet mee zou rijden. En de eerste rijder was Allert, die kwam keren… vorige keren waren we bijna te laat voor de eerste rijder omdat Ymte toen als eerste startte. Nu waren de liggers vooruit gestuurd en die doen er even iets langer over. Maar gauw volgde de rest. Het was voor de keerders aardig aanpoten om de Velomobielen snel om te keren. Helaas was er een sluiswachter die ons als wielren-begeleiders zag en die absoluut niet zijn dag had!  Ging vol op het keerpunt staan om ons toch even te vertellen hoe hij over fietsers dacht en dat met behoorlijke krachttermen. Na 5 minuten ging hij eindelijk weg en konden de liggers weer veilig langs het keerpunt.
Halverwege zag ik Corran met mijn eerste quest langs rijden. (Herkenbaar aan het viking achterlicht). Wim en Jan? konden het keerpunt niet bereiken vanwege een lekkeband. De dijk wordt steeds slechter en zeker met slecht weer kan je dat merken.
Volgend jaar gaan we er zelf weer voor!
 
De video geeft een goeie beeldvorming van de harde wind en de stoempende rijders.
 

Geen opmerkingen: