vrijdag 13 januari 2012

Vrijdag de13e Makkelijk Langs Lelystad fietsen

Makkelijk & snel langs Lelystad
Wat Mekka is voor de Moslims, is Dronten voor de velomobilist. Op deze bijgelovige dag (vrijdag de 13e) op bedevaart naar Velomobiel.nl  om het heilig materiaal in te slaan voor mijn goddelijke Quest. (Mijn schoonvader is Koster en kan zich nu ook inleven in dit heiligdom)
Vanochtend vroeg vertrokken met een aardige rugwind zodat de snelheid al gauw rond de 40 km per uur lag. Moest door vele soorten Weertype heen fietsen, hagel, zon, regen en in diverse waaibuien… maar… later overheerste de zon en met een graad of 8 is dat best lekker fietsen.

Bij het aquaduct nabij Enkhuizen waren eindelijk de vervelende drempels weggefreest (dat dit zolang op zich moest laten wachten… )

Van te voren had ik op de routeplanner van de fietsersbond  de route gedownload en die gaf aan dat er nu langs Lelystad heen gereden kon worden.
 
Talloze keren zijn we al door Lelystad gefietst om naar Dronten (Velomobiel.nl) te gaan. En zeker de eerste paar keer was het steeds zoeken hoe je door deze stad heen moest rijden.
De ambtenaar die daar over de fietspaden gaat moet eigenlijk zelf eens op de (lig)fiets kruipen, Kan hij zelf onder vinden hoe moeizaam dit gaat.  

 Ik heb deze route in mijn GPS geladen en kan nu veel makkelijker langs Lelystad rijden, wel op de GPS want de fietsborden zijn nog niet aangepast en sturen je weer de Getto van Lelystad in. Je rijd via de gps op het nieuwe schakelfietspad naast de Houtribweg en je kom in Mekka (Dronten) in de wijk achter velomobiel,nl terecht. Waar grote betonnen“legoblokken” het fietspad blokkeren maar waar je makkelijk om heen kan rijden.
Voor mij een route die ik meer zal nemen. Bij Velomobiel.nl een bron van herkenning zelfs Henk Brekelmans was daar aanwezig om de geboorte van zijn nieuwe quest mee te maken (of dat gelukt is wet iki niet J Na dat ik het materiaal had ingeladen weer terug langs Lelystad. Nu tegen de wind in te stoempen wat lang niet zo makkelijk was.Aan de conditie en kracht moet nog worden gewerkt maar zonder ongelukken (na bijna 200 km. Weer terug in Hippo.

 
Grote betonnen legoblokken

In het heiligdom

3 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Cees,
Ga je me dit jaar weer verslaan? Dan moet je nu alvast in training hoor. Er komen weer enkele geheime wapens in stelling :).
Groeten,
Wim

Cees zei

Wie niet slim is, moet sterk wezen ;)
... mijn benen doen het weer.. en die ga ik gebruiken hoor! groet Cees

Silverado zei

Dag Cees,

leuk om te zien dat daar mijn gele Quest op zijn zij ligt op de operatie tafel, deze heeft een nieuwe onderbak gekregen om dat een bestuurder het leuk vondt om zijn trekhaak in mijn fiets te parkeren.

Groet, Marcel Tisseur