dinsdag 14 september 2010

Velomobiel & ligfietstocht naar de tijd van Napoleon.

Op zaterdag 2 oktober rijden we met velomobielen & ligfietsen de route van Napoleon. Vanaf St’Maartensvlotbrug ( 1752 HC nr.49 Camping T’ Ruige veld) door de duinen naar Fort kijkduin in Den Helder. Het kronkelende fietspad tussen Callantsoog en Den Helder is een van de mooiste fietsroutes van de kop van Noord-Holland. Via de duinen met een asfalt fietspad wat bij Fortkijkduin uitkomt. Het duin & bos gedeelte tussen Julianadorp en Den Helder is zeker een van de mooiste stukken natuur van Nederland (wat nog bij weinig mensen bekend is..)
In Fortkijkduin kunnen we het Fort en gangenstelsel (wat Napoleon heeft aangelegd) bekijken. Hier is ook een ZeeAquarium aangelegd met een glazentunnel waar men door heen kan lopen. Terug kan dan via Lange Jaap (de vuurtoren) en buitenkant zeedijk waar men de razende bol (grote zandplaat) en Texel ziet liggen hierna eventueel via de kano&fiets route terug. Deze goed te berijden asfalt weg kronkelt over bruggetjes en tussen slootjes weer richting Julianadorp.
Deze toertocht voor velomobielen is een onderdeel van het velomobieltreffen maar men kan ook alleen deze dag meerijden. Het wordt zeker een unieke tocht.
Voor verdere informatie Deze link naar de pagina van Majoor Kees

Geen opmerkingen: