donderdag 12 november 2009

Kijken door een wind (regen)scherm.

Wat is het een natte, koude, bedompte en mistige woon-werk week. Op de diverse blogs werden de weer elementen geteisterd. Veel kans op lekke banden en in het donker het zicht probleem om door de damp, waterdruppels en lampen van tegenliggers een goed zicht op de weg te houden. Aan de lichten van tegenliggers is weinig te doen. Gelukkig zit er op de Quest een krachtige voorlamp zo dat via “ de berm kijken” je niet verblind wordt. De waterdruppels en damp zorgen er vaak s’ochtends voor dat het scherm en spiegels beslaan. S’ochtends en s’avonds rij ik nu in het donker en dan rijd het toch prettiger als je goed zicht hebt door je scherm en spiegels. Deze week ben ik een paar middeltjes aan het uitproberen die het beslaan en het vollopen van regendruppels op het scherm moeten worden voorkomen. Ik had een flesje met een waterafstotend product gehaald(motor zaak), die ook op motor vizieren en autoruiten worden toegepast. Voor een kleine flacon (15,-) waren mijn verwachting hoog, echter in de praktijk werkt dit product minder goed bij fietsschermen. . Waarschijnlijk heeft dit te maken met de lage windsnelheid. Ach je lees weleens wat, Probeer nu maar de oude middelen zoals afwasmiddel, zeep(scheerschuim)en autowas.“kijken” wat het oplevert.
En hopen dat die lekke banden weg blijven!!

3 opmerkingen:

kees van hattem zei

Beste Cees. Vanmorgen voor Wim Provision Rain en Fog clear getest. Voor 7.99 euro per fles te koop bij Halfords, en ze werken uitstekend. Veel plezier er mee. Groeten Kees.

Mick zei

Ik wil je niet ontmoedigen maar volgens mij werken al die 'wondermiddeltjes'op dezelfde manier:
Het sterk ontvetten van je raam zodat de druppels eerder aan elkaar hechten en dus in 'n stroompje weg zullen lopen.
Blijft 't probleem dat kunststof zélf water afstoot dat dus eerder tot kogelvormige watereenheden dan tot platte stroompjes zal leiden.
Ruitenwissers zijn ook niet echt de oplossing omdat er gemakkelijk zand mee wordt uitgesmeerd dat harder is dan 't transp. kunststof dus zal gaan krassen...

Cees zei

Ik had rain-X anti-regen (nieuwe formule) gekocht. Zou het zicht verbeteren door regen, hagel en sneeuw af te stoten. Hagel en sneeuw nog net niet gehad maar wel heel veel regen. Helaas hielp het niet veel.