woensdag 30 december 2015

Oliebollentocht Lattrop OTB15 (met video)

De oliebollentocht van 2015 in Lattrop gaat de boeken in als "Tropisch". Prachtig weer met zon, deed vele fietsers in korte broek fietsen.
Zelf het shirt ging uit..
Voor ons in totaal een fietsrit rond de 500 km. hier onder staat een video hoe dat door ons (Noordkoppers & westFriezen) is beleefd.

Speciale dank naar de organisator
Peter Rond

woensdag 23 december 2015

Noordkoppers & WestFriesen fietsen naar OBT15 (rond 500 km.)



Zondag 27 december gaan we weer met een aantal velomobielen richting de oliebollentocht in Lattrop.
Verzamelen bij de Mac om 09:00 uur .. in Enkhuizen waar George, Matthijs, Jan en mijzelf richting B&B, in ootmarsum  rijden. Er zijn daar nog slaapplaatsen over voor meerijders en anders is er nog slaapgelegenheid in Rossem zie link OBT  . 

verzamelplaats Gasterij de Smid
Het zal geen Winterse oliebollentocht worden dit jaar maar misschien wel veel wind, gelukkig rijden we door het midden van het land en zullen we daar minder last van hebben dan hier aan de kust.. 
Maandag 28 december is dan de toertocht en terplekke kunnen we bekijken, welke bergtocht en afstand  we kunnen fietsen. Dinsdag 29 oktober fietsen we weer terug.

Heb er zin aan….. en het zal weer een feest van herkenning zijn..

Hoop wel dat er op onze fietsroute minder verrassingen zijn dan het tunneltje waar ik van de week door moest. (wat ik niet aandurfde) .. want die stond aardig vol met water... Wel met een waarschuwingsbordje ervoor..

 Tot bij de oliebollen  >>>


maandag 14 december 2015

Voetgaten dicht, open?

Voetgaten dichten, Op vele blogs een actueel onderwerp, heb er zelf ook al een bericht over opgezet op. Toch rijd ik nu voor het 2e jaar weer met een andere oplossing en deze bevalt prima. Noem het maar "kleppers". En zijn makkelijk aan te brengen met een stukje lexan, tape en isolatieband om het geklepper tegen te gaan. Andere oplossingen zoals Lycra, rubber en varianten (zie fotos) hiervan gingen bij mij niet lang mee. Ik prefereer gedeeltelijk open om vochtige lucht af te voeren, in combinatie met sandalen heb ik geen koude voeten in de winter.