vrijdag 30 maart 2012

Garmin edge800 opgehaald retourtje 260 Km.


Afgelopen weekend heb ik via marktplaats de fietsGps-computer, de Garmin Edge 800 opgehaald.Omdat het oplichtergilde aardig actief is op Marktplaats (zie link), wilde ik deze zelf halen.
spiegelglad asfalt
Vanuit Hippo naar Wezep was het een fietsretourtje van 260 Km. Heen zonder GPS en met een print vanuit de routeplanner van defietsersbond.  Via de nieuwe route langs lelystad was het makkelijk rijden. Vanaf Dronten zelfs over spiegelglad nieuw wegdek naar Kampen. Het laatste stuk naast de N783 naar Wezep was een hobbel fietspad en veels te smal. Terug heb ik de Garmin goed kunnen testen. Tov van mijn oude Garmin Etrex vista heeft deze veel minder mogelijkheden en is geheel op de fietser afgestemd.

De gereden tracks kunnen perfect worden nagekeken op Garmin connect. (zie mijn woonwerk traject)
 De Gps is minder gedetailleerd op het aflezen v/d kaart, vind hem vaak zelfs moeilijk af te lezen. 

 Inmiddels heb ik  de edge 800 gemonteerd op een beugel in de Quest en is deze perfect afleesbaar ook onder de kap.

Eindelijk een waarschuwing wanneer hij dicht gaat!

dinsdag 13 maart 2012

Oplichter aktief

Waarschuwing Oplichter op Marktplaats
Vorige week donderdag op marktplaats een advertentie waarbij een Garmin Edge 800 werd aangeboden door ene Marnix PT (met waarschijnlijk vals adres op de) L.v/d Tongelaan,  1251NW in Laren.
Omdat ik op zoek ben naar een nieuwe fiets/Gps computer was dit een mooie vervanger voor mijn huidige Garmin vista etrex.  Deze “Marnix” ge-e-maild dat ik interesse heb en waarom hij hem weg deed? Ik kreeg binnen een paar minuten antwoord dat de Garmin nog beschikbaar was (zie bijlage) en dat hij wegens zijn wandelsport een Dakota had aangeschaft. Vreemd maar kan?!
Omdat in de advertentie stond dat hij af te halen is. Heb ik hem direct geantwoord dat ik de Garmin edge 800 de volgende dag zou halen voor 190€ . Echter ik kreeg geen antwoord. De volgende dag nogmaals een email dat ik hem dan zondag zou halen… Geen antwoord en het werd erg stil…  Tot ik gisteren (in de bijlage foto) een waarschuwings-advertentie zag op marktplaats ….dat dit een oplichter was!  Was toch blij dat ik de 190€ niet heb overgemaakt.


Ben dus op zoek naar een Garmin Edge 800 (of een met dezelfde eigenschappen) en heb een


Mijn oudeGarmin Etrex Vista HCx 
Deze was binnen een dag verkocht op marktplaats .

zondag 11 maart 2012

Zonder valhelm een velomobiel ongeluk? geeft kans op een kop als een rauwe gehaktbal.

Bij het begin van het nieuwe fiets seizoen heeft de jaarlijkse vergadering van de NVHPV aangegeven de valhelm verplichting af te schaffen. Op het blog van Wim en op de discussiegroepen kun je de diverse discussies volgen. De NVHPV zal dit nog nader uitleggen en onderbouwen… Toch de mooiste ondersteuning geef je met fotos . Het geeft een goede beeldvorming hoe je kop er uit ziet met een fiets ongeluk.. zonder valhelm..
velomobiel ongeluk 4 jaar geleden 
Vandaar nogmaals mijn foto  van mijn ongeluk (zonder valhelm) met de quest, om de NVHPV te overtuigen dat het dragen van een valhelm wel zin heeft. Zeker voor schaafwonden J

Of je een fietshelm nu voor toer of voor wedstrijden gebruikt het beschermt je hoofd. Punt uit! Tuurlijk zijn er discussie voorbeelden dat een fietshelm niet goed beschermt. Maar dat heb je met alle “veiligheidsvoorzieningen” Of het nu een Veiligheidsgordel voor een automobilist is, veiligheidsschoenen in de bouw, klimgordels op het dak enz.. enz.. er zijn altijd wel voorbeelden erbij te halen dat een PBM (persoonlijk veiligheid middel) in bepaalde situaties niet voldoet.
Ook de wielrenners haalde (alweer een behoorlijk aantal jaren geleden) er allerlei situaties bij, dat een fietsvalhelm niet nodig was. De toenmalige wielerbesturen besloten om de valhelm bij wedstrijden te verplichten. Nu komt ons bestuur om de verplichting af te schaffen.. Ik begrijp het in ieder geval niet.
Je besef wel dat je leeft!
Toch…Schaafwonden kunnen ook voordeel geven ...want ik heb een stuk minder rimpels nu ;)  Toch probeer zoveel mogelijk met de helm op te rijden.