dinsdag 13 april 2010

TEKOOP 26"QUEST nr. 254 (is verkocht)


Het heeft even geduurd maar Quest 254 is tekoop. Quest 254 is ruim 1 ½ jaar oud en is een solide, snelle en mooie velomobiel. Laatste wintercompetitie nog 2e in Alkmaar (ben zelf al met pensioen : ). Ten opzichte van een gewone standaard quest heeft deze een extra verstevigde rug en voorkap & neus. Een soepele voorschakeling van 2 voorbladen (57 -48) waardoor deze ruim en niet te krap schakelt. een verstevigde achterbrug. Uitgerust met een sirene-claxon (105Db) waardoor deze van grote afstand al hoorbaar is. Voor meer zichtbaarheid is een reflector striping aangebracht. De pedalen zijn SPD- dubbelzijdig zodat zonder te kijken kan worden ingeklikt. Durano voorbanden (snelste band), Achter kojak voor grip en comfort rijden. Klittenband schuimdeksel is voorzien van trekband voor het gemakkelijk en snel openen. Spiegels zijn voorzien van reflectoren (zichtbaarheid) en plaatjes om het schuimdeksel beter op de quest te houden. Verder 2e spiegel & knipperlicht installatie.
Quest 254 is direct beschikbaar en kan terplekke op maat worden gesteld en bij u thuis (NL) worden afgeleverd. Quest 254 is inmiddels verkocht!
Reacties op Email: quest254@live.nl

zaterdag 3 april 2010

Rondje Texel


De Twisker_ligfietsclub heeft de traditie om op goede vrijdag een rondje Texel te fietsen, Start was vanuit Twisk bij Mathijs met koffie onthaal en cake. Prima geregeld. Met een cordon van Velomobielen en 2 liggers gingen we al rap op pad Elly van Jules reed als ligger het eerste stuk voorop, omdat wij dachten dat liggers nu eenmaal de langzaamste rijders waren. Dat werd dan vandaag gelijk recht gezet want deze liggers konden behoorlijk gas geven tov een paar velomobielen die niet vooruit waren te branden. Dus met een gang van 25 km/u naar Texel. Vlak voor de Balgweg haalde een paar wielrenners ons in. DAT KON DUS NIET! Gas erop en met 60 er langs.. Hoorde nog net een van de wielrenners zeggen; “wat was dat” .. Meneer de Wielrenner; …Zo’n witte streep is dus een Quest. Bij de pont stond de rest van de groep met veel “Duitse” toeristen. Dus de groepskorting konden we vergeten. Wat een tropische eiland dat Texel, Blauwe lucht, zon en in een tropisch langzaam tempo richting de Cocksdorp waar de traditionele foto werd genomen en waar de koffie met appelgebak gereed stond. Helaas zat de Twisker_ligfietsclub krap bij kas en moesten we zelf betalen dit keer. Matthijs kreeg nog een lekke band en op Wim zijn Quest na (die begon bij de lamp uit elkaar te vallen ;) waren er geen mankementen. We waren weer op tijd bij de pont en hierna zijn we in 2 groepen weer naar huis gereden. Het was een mooie tocht die weer dik boven de 100 km. uit kwam.

donderdag 1 april 2010

Schuren, bandentest & rondje Texel morgen

Wat een … werk is dat schuren. De originele gele is een mooie herkenbare & veilige kleur voor de Quest maar om kraakscheurtjes bij te werken is het: een kleur van 3 keer niks. En er zijn maar weinig 2e hands questen die geen kraakscheurtjes hebben. Dus Quest 254 probeer ik zo goed mogelijk bij te werken en geheel gespoten af te leveren. Het bijwerken van de kraakscheurtjes gaat erg moeizaam na 3 keer licht schuren en bijtippen zijn ze nog zichtbaar door de verf heen. Voor behandelen met polyesterplamuur geeft al een beter resultaat. Via het advies van de spuiter heb ik RAL1021 bij laten mengen zodat nu het geel dekkend is. De Quest is nu geheel licht opgeschuurd en zal volgende week in zijn geheel worden overgespoten. Hij komt dan ook iets later in de verkoop dan de planning was. Vandaag was het aardig druk bij Installatiewerk HHW met Quest (test banden) rijders. Wim, Jan & Kees waren aardig bezig met de voorbereidingen, om diverse banden in de lange gang te testen. Hoe de banden uit de test komen zal binnenkort op Wim zijn blog te lezen zijn. Morgen… Rondje Texel via Twisk